Programmeertalen

Java

U heeft vast en zeker wel eens gehoord van de programmeertaal Java. Dit is een veelgebruikte programmeertaal bij applicaties met als doel het internet leuker te maken en beter te hanteren maakt. Java kent vele verschillende doeleinde waarvoor het gebruikt kan worden. U kunt er namelijk gemakkelijk games mee spelen, online chatten, virtueel reizen en foto's uploaden. Daarnaast kunt u het gemakkelijk gebruiken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld online trainingen, interactief kaarten of online bankieren. De mogelijkheden van Java zijn er groot. Wist u bijvoorbeeld dat zonder Java vele applicaties op uw computer en op websites niets eens zouden werken! Het grote voordeel van Java is dat het op diverse servers te gebruiken is, zoals Windows en Linux.

C/C++

C++ is een vervolg op de programmeertaal C. Ten opzichte van C is C++ een multi-paradigma taal. Dit betekent dat er verschillende programmeerparadigma's gebruikt kunnen worden. Het voordeel van C is dat perfect aansluit bij de hardware, wat inhoudt dat C relatief snel is en vrij breed inzetbaar is. C wordt veel gebruikt bij besturingssystemen als Unix en Windows. Deze worden vaak gecombineerd met C++. Het grote voordeel van C++ is dat het bijna geen beperking kent.

Delphi

De programmeertaal Delphi wordt in de markt van programmeurs benoemd als een objectgeoriënteerde programmeertaal. Dit was in de begin jaren 90 een veelgebruikte programmeertaal waarin informatica studenten uitleg kregen vanwege het feit dat het jarenlang een van de meest professionele ontwikkeltalen was. Met deze programmeertaal kan een programmeur ontzettend veel. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk connecties worden gemaakt in diverse databases en het is zelfs mogelijk om er 3D games mee te programmeren. Het grote voordeel van Delphi is dat de mogelijkheden ontzettend divers zijn. Het is platform afhankelijk, wat betekent dat wanneer een programmeur aan een programma werkt, deze naar verschillende platformen kan verwijzen. Daarnaast kan met de nieuwe versie van Delphi (Delphi XE3) razendsnel en kwalitatief toepassing ontwikkeling van zowel Windows als Mac. Elementen zijn snel ze programmeren doordat in deze versie bepaalde elementen hergebruikt kunnen worden.

Terug naar overzicht