Html en cms

Html/css en cms systeem

Als veel mensen de term CMS horen bij het bouwen van een website schrikken ze al, vaak met een reactie zoals: 'oh dat is veel te technisch! Ik maak wel een website met HTML'. Klopt dit wel? Is CMS nou echt zoveel technischer? Hieronder zullen de voor- en nadelen van zowel CMS en HTML beschreven worden, waardoor het voor u misschien gemakkelijker wordt om te kiezen.

Nadelen van HTML

Het eerste nadeel van een HTML is dat het voor de site eigenaar lastig is om zelf zaken toe te voegen zoals nieuwsitems etc, tenzij u de site zelf heeft gebouwd. Daarnaast is het lastig als u de site een nieuw uiterlijk wilt even, dan moet de gehele site opnieuw gebouwd worden. De menunavigatie van een HTML frame is handig, maar helaas houdt Google niet van deze frames en moet u dit iedere keer aanpassen wanneer u iets nieuws op de site toevoegt.

Nadelen van CMS

Ook CMS heeft nadelen, zo is het bijvoorbeeld het geval dat de site op de server van de hoting leverancier staat en dus niet op uw eigen computer. Daarnaast moet overal een goede back-up van gemaakt worden en moet u aandacht besteden aan de beveiliging van uw site zodat hackers uw site niet helemaal over kunnen nemen! CMS moet ook regelmatig onderhouden worden. Dit gebeurt aan de hand van updates die u echter binnen één klik hebt uitgevoerd.

Voordelen van HTML

U kunt de website heel gemakkelijk maken in Microsoft Word, maar de code die hierbij gebruikt wordt is verre van goed en erg langzaam. Als u graag een HTML wilt bouwen kunt u beter gebruikmaken van het gratis programma Kompozer.

Voordelen van CMS

Het grootste voordeel is de flexibiliteit en de splitsing tussen de inhoud van de website en de opmaak. Programmeren bestaat uit een pagina aanmaken en een code kopiëren en is dus super gemakkelijk! U kunt heel snel en gemakkelijk nieuwe inhoud toevoegen of juist corrigeren en met de juiste instellingen wordt uw site ook nog eens goed gevonden op Google!

Terug naar overzicht