Hosting en domeinnaam

Hosting en domeinnaam

Als u eraan denkt om een eigen website te starten, heeft u natuurlijk een eigen naam nodig waarop bezoekers jouw site kunnen vinden. Dit is de domeinnaam: een uniek adres op internet bestaande uit een naam en een extensie (zoals .nl of .com). Dit zou bijvoorbeeld al de naam van uw bedrijf kunnen zijn!

Voordelen van een eigen domeinnaam

Wanneer u een eigen domeinnaam hebt, heeft u verschillende voordelen. Zo wordt er een online identiteit gecreëerd, zeker wanneer u de bedrijfsnaam als domeinnaam gebruikt. Dit maakt het makkelijker voor de huidige klanten om de naam te onthouden. Daarnaast vormt het domein de basis van eigen bijbehorende e-mailadressen. Als u een unieke domeinnaam heeft, wordt u ook nog sneller gevonden op Google en wordt de bedrijfsnaam beschermd tegen concurrenten en domeinkapers. Maak eventueel gebruik van een domein broker als Mr-domein voor het verkrijgen van een domein naam met historie om sneller resultaat te krijgen in zoekmachines. Op de website van Mr-domein leest u hier meer over.

Hosting van de website

Het onderbrengen van een of meerdere websites op een server, dit is precies wat hosting is. Anders gezegd: er dient een hosting gekocht te worden, zodat de website die hierop geplaatst wordt toegankelijk is voor internetgebruikers. De meestvoorkomende soort hosting is webhosting. Bij deze soort worden meerdere websites op een server geplaatst, waardoor de kosten hiervan gedeeld worden door de verschillende gebruikers. Naast webhosting is er dedicated hosting. Er wordt dan een gehele server gehuurd. Dit wordt vaker gedaan wanneer de website een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering zal vormen. De voordelen van beide hostings is dat het beheer en het onderhoud door ons gedaan wordt, waardoor de website altijd online zal zijn.

Terug naar overzicht

Terug naar overzicht