Eigen ontwikkeld CMS

Eigen ontwikkeld CMS systeem

Een contentmanagementsystem (CMS) is een software toepassing die het de gebruiker mogelijk maakt om op een eenvoudige manier documenten en gegevens op het internet kan plaatsen. Hiervoor is absoluut geen technische kennis vereist.

Wat kan een CMS?

De gebruikers van een CMS kan gegevens zonder lay-out gemakkelijk plaatsen door toepassing van sjablonen. Het systeem wordt veel gebruikt door bedrijven wiens informatie regelmatig aangepast moet worden en waarvan de inhoudt in een vaste lay out wordt gepresenteerd. Het doel van dit systeem is om op eenvoudige wijze de gebruiker dit te laten doen. Een CMS wordt voornamelijk gebruikt door kleine- en middelgrote bedrijven. Dit komt doordat grote bedrijven vaak een eigen CMS hebben ontwikkeld. Er bestaand ook een principe dat qua werking hetzelfde is als een CMS. Dit programma wordt een weblog genoemd. Dit is te omschrijven als een persoonlijk dagboek dat online meerdere malen per dag wordt bijgehouden door de gebruiker. Het doel van beide systemen is gelijk doordat de gebruiker zelf de inhoud kan bepalen en ook zelf kan wijzigen.

Waaruit bestaat een CMS?

Er zijn diverse bedrijven die een CMS hebben ontwikkeld en die deze ook blijven innoveren. Er zijn echter een aantal onderdelen die vereist zijn in elke CMS. Een administratiemodule is hier een voorbeeld van. Hierin kan de gebruiker zelf zijn tekst toevoegen,wijzigen of verwijderen. Ten tweede bestaat deze ook uit een database met daarin een opslag van gegevens. Ten derde bestaat deze uit een presentatiemodule waarbij de gebruiker kan zien welke gegevens er door de bezoekers ingevoerd worden. Andere onderdelen die te zien zijn in een CMS zijn:

Terug naar overzicht